Het leeslokaal

Lezen is een van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle (school) loopbaan.DSC_8974 Wij besteden veel aandacht aan het leesonderwijs, maar daarnaast willen wij de kinderen motiveren om zelf ook veel boeken te lezen. Lezen gaat het fijnste als je een houding kan kiezen waarin je op je gemak  kunt zitten en je goed kunt concentreren op je boek.

Daarom hebben wij binnen de school een leeslokaal ingericht. Dit lokaal is bedoeld voor alle leerlingen. Veel ouders hebben ons geholpen bij de inrichting van het lokaal.

Alle groepen kunnen in dit lokaal lekker lezen. Waarbij de kinderen de leeshouding kunnen kiezen die zij prettig vinden, de een op een stoel, de ander in een zitzak en weer een ander in de vensterbank. Wij willen onze kinderen leren dat lezen fijn en leuk is. Dit lokaal is daarin weer een stap.

leeslokaal-groep5

OBS Heidepark -sociaal-emotionele-ontwikkeling