Wanneer uw kind 4 wordt

Informatie nieuwe leerlingen

Als uw kind vier jaar wordt, mag het naar school. Een hele stap voor uw kind, maar ook voor u als ouder(s). De juiste school kiezen is niet eenvoudig. Het is een plek waar uw kind acht jaar van zijn leven zal doorbrengen. Logisch dat u een school zoekt waar uw kind zich thuisvoelt en waar hij of zij zich optimaal kan ontwikkelen. Wij willen een veilige omgeving bieden waarin leerlingen zichzelf mogen zijn en het onderwijs zoveel mogelijk aansluit op de belevingswereld van de kinderen.

Kennismaking en huisbezoek

Heeft u interesse in onze school en wilt u onze hartelijkheid, de ruimte en de sfeer zelf ervaren? Wij heten u graag welkom voor een kop koffie en een kennismaking en rondleiding.

Na de aanmelding komt de leerkracht bij u thuis zodat u en uw kind de tijd hebben om kennis met elkaar te maken en informatie uit te wisselen.

Tien wenmomenten

Om de stap naar school zo klein mogelijk te maken, biedt OBS Heidepark tien wenmomenten aan. Verspreid over een periode van drie maanden krijgt uw kind voor zijn of haar vierde verjaardag de kans om tien dagdelen te komen wennen in de instroomgroep van groep 1. Zo raakt uw kind langzaam vertrouwt met de activiteiten op school, zijn of haar juffrouw en de andere klasgenootjes.

Methode ‘Leefstijl’

OBS Heidepark wil haar leerlingen opleiden tot zelfredzame kinderen. Spelenderwijs stimuleren wij sociale vaardigheden zoals samen spelen, samenwerken, luisteren, praten en met conflicten omgaan. Dat doen we onder andere met de methode ‘Leefstijl’. Een lesmethode gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Deze methodiek leert het kind te kijken naar zichzelf en de ander. Een onderdeel van ‘Leefstijl’ is de ‘Regel-van-de-maand’.

Hieronder kunt u het boekje “Kijk in de kleutergroep” downloaden.

Kijk in de Kleutergroep 2017_2018

Daarnaast neemt de leerkracht tijdens het huisbezoek ook het boekje “welkom bij ons op school” mee. Dit boekje is speciaal voor onze nieuwe kleuters en het staat vol foto’s en duidelijke informatie voor de kinderen over de eerste stap naar de grote school.

Aanmelden bij OBS Heidepark?

Download hier het aanmeldformulier