Wanneer uw kind 4 wordt

Kennismaking

Heeft u interesse in onze school en wilt u de ruimte en de sfeer zelf ervaren? Wij nodigen u en uw kind(eren) van harte uit voor een bezoek aan onze school als deze ‘in bedrijf’ is, waarbij we graag de tijd nemen om kennis te maken, uw vragen te beantwoorden en u rond te leiden. Op die manier hopen wij dat u een goed beeld krijgt van OBS Heidepark en dat u een goede schoolkeuze kunt maken.

Wanneer uw kind vier jaar wordt, mag het naar de basisschool. Een hele stap voor uw kind, maar ook voor u als ouder(s). De juiste school kiezen is niet eenvoudig. Het is een plek waar uw kind acht jaar van zijn of haar leven zal doorbrengen. Logisch dat u een school zoekt waar uw kind zich thuis voelt en waar hij of zij zich optimaal kan ontwikkelen.

Sinds oktober 2018 is de peuteropvang van Partou in onze school. Heeft uw kind op de peuterspeelzaal van Partou gezeten, dan is de kans groot dat het kinderen waarbij het in de groep komt al kent. De overstap naar de basisschool is bovendien minder groot doordat Partou en de Heidepark op dezelfde manier met de kinderen omgaan, vaak met dezelfde thema’s werken en bij elkaar op bezoek gaan. Uw zoon of dochter zal zich ook hierdoor heel snel thuis voelen in groep 1.

Wenmomenten

Ook als uw kind de peuteropvang van Partou heeft bezocht, biedt OBS Heidepark tien wenmomenten aan. Verspreid over een periode van drie maanden krijgt uw kind voor zijn of haar vierde verjaardag de kans om tien dagdelen te komen wennen in de instroomgroep van groep 1. Zo raakt uw kind langzaam vertrouwd met de activiteiten op school, zijn of haar juffrouw en de andere klasgenootjes die hij of zij nog niet kende.

Huisbezoek

Na de aanmelding komt de leerkracht bij u thuis zodat u en uw kind de tijd hebben om nader kennis met elkaar te maken en informatie uit te wisselen.

Praktische informatie

U kunt voor een rondleiding telefonisch of per e-mail een afspraak maken met Ineke Jousma

Hieronder kunt u het boekje “Kijk in de kleutergroep” downloaden.

Kijk in de Kleutergroep

Aanmelden bij OBS Heidepark?

Download hier het aanmeldformulier